Добре дошли в блога на Дистанционно Библейско училище!

"Кореспондентен Библейски Курс" Ви предлага безплатни лекции на различни теми. Курсовете вървят изцяло по пощата и не изискват лично присъствие. Могат да бъдат изучавани от всеки, който се интересува от посочените теми.

„Поеми контрол над здравето си”- събран в 12 теми, този курс предлага изчерпателен и обширен подход към здравето, базиран на точни научни принципи и без всякакви модни увлечения. Той обхваща следните теми: „Движение за здраве”, „Как да се справим със стреса”, „Здравословно тегло” , „Растителна храна” , „Здравословното самочувствие” и други.

"Открития в Библията" - един от най-популярните Библейски курсове в света. Преведен на 67 езика, той се използва от 135 Библейски училища в различни държави. Изучаването на Библията, с помощта на тази популярна серия от 26 лекции, ще ви помогне да разберете най-важните въпроси вълнували човешките умове през вековете: Какъв е смисълът на човешкия живот? Къде е Бог, когато хората страдат и умират? Какво се случва с човек, когато умре?

„Отношенията и възпитанието” - този курс съдържа теми, касаещи всеки човек – сeкс и пари, гняв и конфликти, семейни въпроси от типа: как да приемем родителите на партньора си, как да живеем съвместно с тях...

„Хайде да изследваме” - курсът „Хайде да изследваме” е подготвен за юноши от 9 дo 14 годишна възраст. Той води читателите стъпка по стъпка към великите Библейски принципи. В него ще откриете вълнуващи истини за Бога, за бъдещето, за семейството и най-вече за себе си!

„Разкопки от миналото” - автор на този курс е действащият археолог Дейвид Даун, чиято най-нова книга носи заглавието: „Разбулване тайните на фараоните”. Поемете риска да копаете надълбоко към Великите цивилизации. Потопете се в увлекателната комбинация между историята и древния Библейски доклад!

Ако вече сме провокирали Вашия интерес, моля посетете http://izuchavai.me/ където можете да прочетете допълнително информация и да изучавате online предоставените курсове.

Включете се още сега! Пишете ни Вашите имена, точен адрес и населено място, както и курсът, за който искате да Ви запишем. Нашите координати са:


9000 Варна, ул. "Стефан Караджа" 31

тел. 052 611 449;

e-mail: office@izuchavai.me

web: http://izuchavai.me/


Важно е да знаете, че за включването на деца, в който и да е от предоставените курсове, изискваме попълването на документи, удостоверяващи съгласието на родителите.

Всеки, който завърши курс "Открития в Библията", получава безплатно Библия, ако има Библия, подаръкът е друга книга. Книги се подаряват на всички, които са завършили кореспондентен курс.

понеделник, 18 октомври 2010 г.

Когато курсът приключи ...

Обичам да пиша за насърчителни и приятни истории, свързани с работата ми в Кореспондентен Библейски курс. Радвам се да споделя, че Криси, която завърши курс "Открития в Библията" преди около 1 година, се кръсти заедно с майка си на 10-ти юли 2010 г. Помолих Криси да напише материал специално за блога и ето какво ми изпрати по e-mail:
"Човек преминава през различни етапи в живота си, свързани с редица събития и промени. Но независимо колко често се случват те, Бог си остава същия (Евреи 13:8). Всеки човек има свободна воля и може да избира дали да застане на страната на Бога или на Сатана, на доброто или на злото. Аз избрах страната на Бога на 10.07.2010г. Това беше един от най-хубавите дни в моя живот, тогава се кръстих. Чувството е невероятно! Разбира се имаше известна доза притеснение, но това нямаше значение в сравнение с радостта която изпитвах. Знаех, че избирайки Исус ще имам трудности,изпитания, но щом Той е с мен с всичко мога да се справя и всичко мога да преодолея (Яков 1:6,7)
Във всяко изпитание, трудност Бог дава и изходен път (1Коринт.10:13). Слушаме Го да ни говори чрез словото Си, а ние Му говорим в молитва. Ако имаме Сина, това означава, че имаме и отношения с Него, ако основата на вечния живот е ,,да имаме Сина'' тогава основата на вечния живот е да имаме връзка с Исус, да прекарваме известно време в общуване с Него ден след ден. Според мен увереността ни в спасението не се основава на църковно членство. Не се основава на доктринална чистота. Не се основава на поведение. Основава се братя и сестри на отношението ни с една Личност. ,,Тези, които не изпускат от погледа си Господ Исус, ще получат достъп до Неговия духовен храм''.
Божествената благодат трябва да бъде получавана всеки ден. В противен случай никой не може да остане преобразен. Ако отиваме всеки ден при Исус приемаме ежедневно благодатта Му и се стремим да го опознаваме по-добре и да му се доверяваме повече и повече, ще можем да имаме увереността във вечния живот. Всеки един от нас носи по една дума в сърцето си- по едно ,,да'' и по едно ,,не''. А ти готов ли си да кажеш ,,да'' на Бога? (2Коринт.1:20)"

Няма коментари:

Публикуване на коментар