Добре дошли в блога на Дистанционно Библейско училище!

"Кореспондентен Библейски Курс" Ви предлага безплатни лекции на различни теми. Курсовете вървят изцяло по пощата и не изискват лично присъствие. Могат да бъдат изучавани от всеки, който се интересува от посочените теми.

„Поеми контрол над здравето си”- събран в 12 теми, този курс предлага изчерпателен и обширен подход към здравето, базиран на точни научни принципи и без всякакви модни увлечения. Той обхваща следните теми: „Движение за здраве”, „Как да се справим със стреса”, „Здравословно тегло” , „Растителна храна” , „Здравословното самочувствие” и други.

"Открития в Библията" - един от най-популярните Библейски курсове в света. Преведен на 67 езика, той се използва от 135 Библейски училища в различни държави. Изучаването на Библията, с помощта на тази популярна серия от 26 лекции, ще ви помогне да разберете най-важните въпроси вълнували човешките умове през вековете: Какъв е смисълът на човешкия живот? Къде е Бог, когато хората страдат и умират? Какво се случва с човек, когато умре?

„Отношенията и възпитанието” - този курс съдържа теми, касаещи всеки човек – сeкс и пари, гняв и конфликти, семейни въпроси от типа: как да приемем родителите на партньора си, как да живеем съвместно с тях...

„Хайде да изследваме” - курсът „Хайде да изследваме” е подготвен за юноши от 9 дo 14 годишна възраст. Той води читателите стъпка по стъпка към великите Библейски принципи. В него ще откриете вълнуващи истини за Бога, за бъдещето, за семейството и най-вече за себе си!

„Разкопки от миналото” - автор на този курс е действащият археолог Дейвид Даун, чиято най-нова книга носи заглавието: „Разбулване тайните на фараоните”. Поемете риска да копаете надълбоко към Великите цивилизации. Потопете се в увлекателната комбинация между историята и древния Библейски доклад!

Ако вече сме провокирали Вашия интерес, моля посетете http://izuchavai.me/ където можете да прочетете допълнително информация и да изучавате online предоставените курсове.

Включете се още сега! Пишете ни Вашите имена, точен адрес и населено място, както и курсът, за който искате да Ви запишем. Нашите координати са:


9000 Варна, ул. "Стефан Караджа" 31

тел. 052 611 449;

e-mail: office@izuchavai.me

web: http://izuchavai.me/


Важно е да знаете, че за включването на деца, в който и да е от предоставените курсове, изискваме попълването на документи, удостоверяващи съгласието на родителите.

Всеки, който завърши курс "Открития в Библията", получава безплатно Библия, ако има Библия, подаръкът е друга книга. Книги се подаряват на всички, които са завършили кореспондентен курс.

вторник, 27 юли 2010 г.

Христина Маринова за Кореспондентен Библейски Курс


През есента на 1990 г. на едно от заседанията на мисионския съвет на Църквата на адвентистите от седмия ден, гр. Варна се обмислят и предлагат смели идеи за евангелизиране на района. Някои от тези идеи са почти невероятни. Предлага се идеята да се организира Кореспондентен библейски курс.
Дали има условия да заработи отново?... Условията били повече от благоприятни! С отговорната мисия по основаването и поддържането на Библейски Кореспондентен Курс в град Варна се заемат Вярка и Димитър Маринови, заедно с двамата си синове и техните семейства.
Христина Маринова, съпруга на по-малкия син на Вярка и Димитър Маринови споделя:
"Като човек, който е работил няколко години в Кореспондентен Библейски курс и е запознат от близо с материала и курса, много се радвам, че чрез него все още продължават да се обръщат хора към Христос. Познавам много добри и посветени вярващи дошли до познание на истината чрез курса. И работата на църквата е с търпение да поеме тези нови души и да ги води както деца до пълно израстване. Би било прекрасно ако повече млади хора се включват в него както като участници така и като доброволци за разпространяването му. Неведоми са пътищата Господни, ние не знаем кога и кое семе ще поникне затова трябва да продължим да посяваме семената на истината и кореспондентния курс е чудесно поле за работа. В определен етап от развитието на Кореспондентен Библейски курс нашето семейство допринесе активно за популяризирането му и ми е много мило като научавам радостни събития като създаването на този блог. Продължавайте в същия дух!"

Няма коментари:

Публикуване на коментар